IT SOLUTIONS
Your full service technology partner! 
-Collapse +Expand
Certified

Prestwood eMagazine

August Edition
Subscribe now! It's Free!
Enter your email:

   ► Prestwood Certified   Print This     

All Certification Questions

Practice tests to further your career.

All questions. Not real useful. Primarily used to look at formatting. This "admin" option will disappear soon.

191 Questions


Mouse over answers to reveal correct answer.

Beginner

110 Beginner Level Questions

Question #1: Multiple Choice

How do you find a ticket, note, timer activity, of KB post your recently created?

Answer:
1. 

Go to your Prestwood Start Page (select My | My Start Page).

2. 

On the staff menu, go to company reports and select the appropriate report.

3. 

Go to your public home page (select My | My Home Page). Or select My | My Latest Posts.

Question #2: True or False?

To add a contact you need a minimum of their first name, last name, and email address.

Answer:
  • True
  • False
  • Question #3: Multiple Choice

    In C++, when you create an object instance from a class, C++ calls a special member function named what?

    Answer:
    1. 

    New

    2. 

    Class_Initialize

    3. 

    ~ + class name, i.e. ~Person

    4. 

    Same name as the class.

    5. 

    Create

    Question #4: True or False?

    C++/CLI supports implicit casting which allows you to use the + operator to concatenate strings and numbers as in the following line of code:

    MessageBox::Show("I am " + 42 + " years old.");
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #5: True or False?

    Delphi uses the keyword Overridable to define a virtual method in a parent class and the keyword Overrides to replace the method in a descendant class.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #6: True or False?

    The default for parameters for procedures, functions, and methods is by value.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #7: Multiple Choice

    Given the following code:

    var
    MyObject: TObject;
    begin
    MyObject := TObject.Create;
     
      //Use it...  
    end;
    Answer:
    1. 

    Delphi has a garbage collector so you do not have to dispose of the object after the "Use it" comment but optionally you can dispose of additional resources created in the constructure overriding the Finalize() method and calling MyObject.Free().

    2. 

    Delphi does not have a garbage collector so you have to dispose of the object after the "Use it" comment with either MyObject.Free() or FreeAndNil(MyObject).

    3. 

    Delphi does not have a garbage collector so you have to dispose of the object after the "Use it" comment with MyObject.Dispose().

    Question #8: Multiple Choice

    Given this class:

    TPerson = class(TObject)
    end; 

    Which of the following is the correct syntax for creating an object instance from a class?

    Answer:
    1. 

    Declare a variable:

    var
      Lisa: TPerson;

    Create instance:

    TPerson Lisa := TPerson.Create; 
    2. 

    Declare a variable:

    var
      Lisa: TPerson;

    Create instance:

    Lisa := Person.Create; 
    3. 

    Declare a variable:

    var
      Lisa: TPerson;

    Create instance:

    Lisa := New TPerson; 
    4. 

    Declare a variable:

    var
      Lisa TPerson;

    Create instance:

    Lisa = TPerson.Create; 
    5. 

    Declare a variable:

    var
      Lisa: TPerson;

    Create instance:

    Lisa := TPerson.Create; 
    Question #9: Multiple Choice

    The class visibility specifiers are:

    Answer:
    1. 

    private, protected, public, and published.

    2. 

    private, protected, and public.

    3. 

    private, protected, assembly and protected, assembly or protected, and public.

    4. 

    private, strict private, protected, stict protected, public, and published.

    5. 

    private, protected, internal, protected internal, and public.

    Question #10: True or False?

    Given the following code, which ShowMessage will display? The True or the False one?

    var
      a, b, c, d: Boolean;
    begin
      a := True;
      b := True;
      c := True;
      d := True;
      
      if Not (a and b) and (c or d) then
        ShowMessage('True')
      else
        ShowMessage('False');
    end;
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #11: Multiple Choice

    Which example uses the correct syntax to declare a constant?

    Answer:
    1. 

    const
      kPI : Double := 3.1459;

    2. 


    const
      kPI Double := 3.1459;


    3. 


    const
      kPI Double = 3.1459;


    4. 

    const
      kPI : Double = 3.1459;

    5. 

    const
      kPI As Double := 3.1459;


    Question #12: Yes or No?

    If x is defined as a variable of type double, will the following compile?

    x := .1 + .1;
    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #13: Multiple Choice

    Which code line correctly embeds an apostrophe?

    Answer:
    1. 
    ShowMessage('Hello Mike\'s website.');
    2. 
    ShowMessage("Hello Mike's website.");
    3. 
    ShowMessage('Hello Mike#'s website.');
    4. 
    ShowMessage('Hello Mike'''s website.');
    5. 
    ShowMessage('Hello Mike''s website.');
    Question #14: Multiple Choice

    The correct syntax for a declaritive variable assignment is?

    Answer:
    1. 
    Married : String = 'N';
    2. 
    Dim Married As String = "N"
    3. 
    Married String := 'N';
    4. 
    Married : String := 'N';
    5. 
    String Married = "N";
    Question #15: True or False?

    VB.Net compiles to true Win32 native code applications that do not require the .Net framework.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #16: Multiple Choice

    Which is the correct syntax for declaring an array and setting two values of the array?

    Answer:
    1. 
    Dim MyArray As Variant
    MyArray = Array("Mike", "Lisa")
    2. 
    var
      MyArray Array[2] String
    endVar
    MyArray[1] = "Mike"
    MyArray[2] = "Lisa"
    3. 
    var
      MyArray: array[0..3] of string;
    begin
      MyArray(0) = 'Mike';
      MyArray(1) = 'Lisa';
    end;
    4. 
    var
      MyArray: array[0..3] of string;
    begin
      MyArray[0] := 'Mike';
      MyArray[1] := 'Lisa';
    end;
    5. 
    var
      MyArray array(0..3) : string;
    begin
      MyArray[0] := 'Mike';
      MyArray[1] := 'Lisa';
    end;
    Question #17: True or False?

    In Delphi you can declare and make use of same named-different case variables (two distinct variables) as in the following:

    MyName : String;
    MYNAME : String;
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #18: True or False?

    You can add single line comments to your code using // and multiple line comments using either { } or (* *).

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #19: Multiple Choice

    Which of the following lines of code will compile?

    Answer:
    1. 
    WriteLn('Hello');  WriteLn(' world');
    2. 
    WriteLn
      ('Hello');
    3. 
    WriteLn
      (
      'hello'
      );
    4. 

    All of the above.

    5. 

    None of the above.

    Question #20: True or False?

    In C# you can declare and use a variable spelled the same but with a different case as in the following:

    Int16 InvoiceNumber;
    Int16 INVOICENUMBER;
      
    InvoiceNumber = 1001;
    INVOICENUMBER = 1002;
      
    MessageBox.Show("" + InvoiceNumber);
    MessageBox.Show("" + INVOICENUMBER);
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #21: Multiple Choice

    Which of the following lines of code will compile?

    Answer:
    1. 
    MessageBox.Show("a");MessageBox.Show('b');
    2. 
    MessageBox
      .Show("c");
    3. 
    MessageBox
        .Show
         (
        "d"
        );
    4. 

    All of the above.

    5. 

    None of the above.

    Question #22: True or False?

    If you do not create a developer defined constructor, C# creates an implicit constructor and initializes all member fields to their default values.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #23: Multiple Choice

    Which statement best describes C# constants?

    Answer:
    1. 

    Declare constants with the literal keyword. All constants are part of a class (no global constants) but you can make a constant public and have access to it using ClassName.ConstantName.

    2. 

    Declare constants with the const keyword. All constants are part of a class (no global constants) but you can make a constant public and have access to it using ClassName.ConstantName.

    3. 

    Declare constants with the const keyword. For global constants, you can make use of a special global _CSGlobal class.

    4. 

    Declare constants with the const keyword. You can make constants part of a class or global to a namespace using the global keyword.

    Question #24: True or False?

    VB.Net compiles to true Win32 and/or Win64 native code applications that do not require the .Net framework.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #25: True or False?

    Although tailored to the .Net framework, VB.Net syntax is similar to VB Classic, ASP Classic, and Access VBA.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #26: True or False?

    The VB.Net multiple line comment is {} as in:

    {
      This is a multiple 
      line comment.
    }
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #27: True or False?

    The VB.Net single line comment is ' and REM as in the following examples:

    'Single line comment.
    REM Old school BASIC single line comment.
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #28: True or False?

    In VB.Net, you can combine multiple statements on one line as in the following:

    s = "Mike" MessageBox.Show(s)

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #29: True or False?

    To split a statement into two or more lines use a space plus an underscore " _" as in the following:

    MessageBox. _
    Show _
    ("hello")
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #30: Multiple Choice

    Which of the following code statements correctly embeds a quoted string within a quoted string?

    Answer:
    1. 
    MessageBox.Show("Hi \"Brian\".")
    2. 
    MessageBox.Show('Hi "Brian".')
    3. 
    MessageBox.Show("Hi ""Brian"".")
    4. 
    MessageBox.Show("Hi \qBrian\q.")
    5. 

    All of the above.

    Question #31: Multiple Choice

    The correct syntax for a declaritive variable assignment is?

    Answer:
    1. 
    Dim Married As String = "N"
    2. 
    Dim Married As String := "N"
    3. 
    Dim Married As String == "N"
    4. 
    Dim Married As String, Married = "N"
    5. 

    None of the above.

    Question #32: True or False?

    Both Subs and Functions are always methods of a class. A Sub does not return a value while a Function does.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #33: Multiple Choice

    Which statement best describes VB.Net constants?

    Answer:
    1. 

    In VB.Net, you define constants with the Constant keyword. All constants are part of a class but you can have special global constants by making use of the special _Global class.

    2. 

    In VB.Net, you define constants with the Const keyword. All constants are part of a class (no global constants) but you can make a constant public and have access to it using ClassName.ConstantName so long as you have added the class to the project. This works even without creating the class as if the public constants were static, but you cannot use the Shared keyword.

    3. 

    In VB.Net, you define constants with the Literal keyword. All constants are part of a class (no global constants) and you must create a class prior to accessing the constant using ClassName.ConstantName.

    4. 

    In VB.Net, you define constants with the Const keyword. You can declare constants witin a class or globally outside a class. For class constants, you can have access to it using ClassName.ConstantName so long as you have added the class to the project.

    Question #34: True or False?

    In VB.Net you can declare and make use of same named-different case variables as in the following:

    Dim MyName As String
    Dim MYNAME As String
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #35: Multiple Choice

    What is the correct syntax for an if statement?

    Answer:
    1. 
    If x Then
    MessageBox.Show("hello")
    Else If Not x Then
    MessageBox.Show("goodbye")
    Else
    MessageBox.Show("what?")
    End If
    2. 
    If (x)
    MessageBox.Show("hello")
    ElseIf (Not x)
    MessageBox.Show("goodbye")
    Else
    MessageBox.Show("what?")
    End If
    3. 
    If x Then
    MessageBox.Show("hello")
    ElseIf Not x Then
    MessageBox.Show("goodbye")
    Else
    MessageBox.Show("what?")
    End If
    4. 
    If x Then
    MessageBox.Show("hello")
    ElseIf Not x Then
    MessageBox.Show("goodbye")
    Else
    MessageBox.Show("what?")
    5. 
    If (x)
    MessageBox.Show("hello")
    Else If (Not x)
    MessageBox.Show("goodbye")
    Else
    MessageBox.Show("what?")
    Question #36: Multiple Choice

    Which statement is the correct syntax to assign a string value to a string variable?

    Answer:
    1. 
    Team := "Raiders"
    2. 
    Team = "Raiders"
    3. 
    Team == "Raiders"
    4. 
    Team = 'Raiders'
    5. 
    Team == 'Raiders'
    Question #37: Multiple Choice

    Which code statement is the correct use of the comparison operator?

    Answer:
    1. 
    If x == True Then
      MessageBox.Show("x is true")
    End If
    2. 
    If (x = True)
      MessageBox.Show("x is true")
    End If
    3. 
    If x = True Then
      MessageBox.Show("x is true")
    End If
    4. 
    If (x == True)
      MessageBox.Show("x is true")
    End If
    5. 
    If (x == True) Then
      MessageBox.Show("x is true")
    End If
    Question #38: True or False?

    In .Net, a string can be null or empty. The .Net framework offers a static method in the string class: String.IsNullOrEmpty to check if a string is null or empty.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #39: Multiple Choice

    What are the logical operators?

    Answer:
    1. 
    • And
    • Or
    • Not
    2. 
    • And
    • AndAlso
    • Or
    • OrElse
    • Not
    • XOR
    3. 
    • &
    • &&
    • |
    • ||
    • !
    • ^
    4. 
    • And
    • Or
    • Not
    • XOR
    5. 
    • &
    • |
    • !
    • ^
    Question #40: True or False?

    The versions of Paradox include Paradox for DOS, Paradox for Windows 16bit, Paradox for Windows 32bit, and Paradox for Linux (runs on Wine). There is no 64bit version but the 32bit version will run on 64bit Windows.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #41: Multiple Choice

    A form has what extension?

    Answer:
    1. 

    .FSL for the delivered form, .FDL for the source code.

    2. 

    .FSL for the source code, .FDL for delivered form.

    3. 

    .FS for the source code, .FD for delivered form.

    4. 

    .FSL is the only extension for a form.

    5. 

    .FDL is the only extension for a form.

    Question #42: Multiple Choice

    Which of the following is the correct syntax for declaring a constant?

    Answer:
    1. 
    const
      kCA = "California"
    end Const
    2. 
    const
      kCA := "California"
    endConst
    3. 
    constant
      kCA = "California"
    endConstant
    4. 
    const
      kCA = "California"
    endConst
    5. 
    const
      kCA = 'California'
    endConst
    Question #43: True or False?

    Declaring variables is optional unless you turn on compiler warnings (for example with the menu option Program | Compiler Warnings).

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #44: Yes or No?

    With regard to commands and variable names, is ObjectPAL case sensitive?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #45: Multiple Choice

    Which answer best describes ObjectPAL comments?

    Answer:
    1. 

    ObjectPAL uses ; for a single line comment but ObjectPAL does not support a multiple line comment.

    ;Single line comment.
    2. 

    ObjectPAL uses a quote (') for a single line comment and { } for a multiple line comment.

    'Single line comment.

    {
    Multiple line
    comment.
    }
    3. 

    ObjectPAL uses ; for a single line comment and { } for a multiple line comment.

    ;Single line comment.

    {
    Multiple line
    comment.
    }
    4. 

    ObjectPAL uses // for a single line comment but ObjectPAL does not support a multiple line comment.

    //Single line comment.
    5. 

    ObjectPAL uses ' for a single line comment and [ ] for a multiple line comment.

    'Single line comment.

    [
    Multiple line
    comment.
    ]
    Question #46: Multiple Choice

    Which code statement correctly embeds a quote within a literal string?

    Answer:
    1. 
    msgInfo("", "Hello ""Mike"".")
    2. 
    msgInfo("", "Hello \qMike\q.")
    3. 
    msgInfo("", "Hello \"Mike\".")
    4. 
    msgInfo("", 'Hello "Mike".')
    Question #47: Multiple Choice

    Which is the correct syntax to assign a string value to a string variable?

    Answer:
    1. 
    Team := "49ers"
    2. 
    Team == "49ers"
    3. 
    Team = "49ers"
    4. 
    Team = '49ers'
    5. 
    Team << "49ers"
    Question #48: Multiple Choice

    What are the logical operators?

    Answer:
    1. 
    • and
    • or
    • not
    • xor
    2. 
    • and
    • andAlso
    • or
    • orElse
    • not
    3. 
    • and
    • or
    • not
    4. 
    • and
    • andAlso
    • or
    • orElse
    • not
    • xor
    Question #49: Yes or No?

    Is the default for parameters for subroutines and functions by reference?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #50: True or False?

    Given the following code, which MsgBox will display? The True or the False one?

    Dim a, b, c, d As Boolean
      
    a = True
    b = True
    c = True
    d = False
     
    If Not (a And b) And (c Or d) Then
      MsgBox ("True")
    Else
      MsgBox ("False")
    End If
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #51: Multiple Choice

    Which code snippet is syntactically correct?

    Answer:
    1. 
    Dim MyName
      
    MyName = "Nathan"
    Response.Write "Hello " & MyName
    2. 
    Dim MyName
      
    myname = "Nathan"
    response.write "Hello " & myname
    3. 
    Dim MyName
      
    MYNAME = "Nathan"
    RESPONSE.WRITE "Hello " & MYNAME
    4. 

    All of the above.

    5. 

    None of the above.

    Question #52: True or False?

    Given the following code, will True or False be written?

    Dim a, b, c, d
     
    a = True
    b = True
    c = True
    d = False 
     
    If Not (a And b) And (c Or d) Then
      Response.Write("True")
    Else
      Response.Write("False")
    End If
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #53: Multiple Choice

    In C++, when you create an object instance from a class, C++ calls a special member function named what?

    Answer:
    1. 

    New

    2. 

    Same name as the class.

    3. 

    Class_Initialize

    4. 

    ~ + class name, i.e. ~Person

    5. 

    Create

    Question #54: Multiple Choice

    Which of the following is the best definition for member overriding.

    Answer:
    1. 

    Where different code routines with the same name are invoked based on the data types of the parameters passed or the number of parameters.

    2. 

    A member that is specified in a class but not implemented.

    3. 

    Where you define or implement a virtual method in a parent class and then replace it in a descendant class.

    4. 

    A member you can have access to without instantiating the class into an object.

    Question #55: Multiple Choice

    To speed up a computer, you...

    Answer:
    1. 

    Run antivirus software AND run anti-adware/malware software.

    2. 

    Uninstall unused programs and utilities.

    3. 

    Defragment the hard drive.

    4. 

    All of the above.

    5. 

    None of the above.

    Question #56: Multiple Choice

    What data transfer MHz speed is PC-2700 DDR SDRAM?

    Answer:
    1. 

    400

    2. 

    333

    3. 

    2700

    4. 

    270

    5. 

    266

    Question #57: Multiple Choice

    What is a PSDP checkpoint?

    Answer:
    1. 

    A checkpoint is a milestone.

    2. 

    A checkpoint is a task.

    3. 

    A checkpoint is a requirement item.

    4. 

    All of the above.

    5. 

    None of the above.

    Question #58: Multiple Choice

    In a multi-developer team, two design documents have been created. One of the official, the other was created by another developer. In general, the official design document is a high level document and the developer document is more detailed. However, the documents contain conflicting information. What should you do?

    Answer:
    1. 

    No action is required because PSDP allows for the flexibility to use whatever documentation you want.

    2. 

    Because it is a multi-developer team and because the documents contain conflicting information, the documents MUST be merged.

    3. 

    With the robust path, you have the option of not updating the design documents throughout the project.

    4. 

    With the informal path, you must update the design documents throughout the project.

    Question #59: Multiple Choice

    Where do you save a manual for either a software title and a hardware device?

    Answer:
    1. 

    On the HelpInfo drive.

    2. 

    On the installs drive.

    3. 

    On the Network drive.

    4. 

    None of the above. We don't save manuals on our network.

    Question #60: Multiple Choice

    Where do I store an unlock key (a product key)?

    Answer:
    1. 

    On the Network drive.

    2. 

    On the HelpInfo drive.

    3. 

    We don't, put unlock keys in our online knowledge base.

    4. 

    On the Installs drive with the installation folder in a text file called key.txt.

    5. 

    We don't, email unlock keys to Mike Prestwood for storage.

    Question #61: Multiple Choice

    What port number does the Kaseya remote agent use?

    Answer:
    1. 

    5177

    2. 

    5721, but who cares cuz we use N-Able now!

    3. 

    5771

    4. 

    5717

    5. 

    5175

    Question #62: True or False?

    The correct way to share your calendar is to edit the default permissions for your calendar and set Default to Editor and Anonymous to None. There is no need to share your calendar with specifice staff. Furthermore, this is the correct best practice approach for small businesses to share their calendar.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #63: Multiple Choice

    What does it mean when you ping a domain and no IP address is returned?

    Answer:
    1. 

    No IP means the DNS server is not returning an IP address. Check for a valid DNS server. Perhaps try hard coding one of the free DNS servers available as a test.

    2. 

    No IP means the DHCP server is not handing out IP addresses or that there is an IP conflict on the network with the particular domain.

    3. 

    No IP means that TCP/IP is not working. Uninstall TCP/IP protocol and reinstall.

    4. 

    No IP means this computer cannot get out to the appropriate server. Check the NIC and wiring.

    Question #64: Yes or No?

    Is it ok to substitute some of the software in the Prestwood Suite with something better?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #65: True or False?

    We bill for RAM on aq per stick installation cost

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #66: True or False?

    It is important to offer ALL clients some form of backup solution.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #67: Yes or No?

    Do we keep a backup of the user's image once we have retrieved the files we are looking for?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #68: Multiple Choice

    Where do we take the E-Waste to drop it off for e-ycle

    Answer:
    1. 

    Fry's Electronics

    2. 

    Armor Mini Storage

    3. 

    Local Dump E-Waste Removal Site

    4. 

    It gets picked up by E-Waste Company

    5. 

    Put it out on the corner with a "Free" sign

    Question #69: Multiple Choice

    What is the first command that should be used to test a router.

    Answer:
    1. 

    CMTEST

    2. 

    Autoexec.bat

    3. 

    Ping

    4. 

    IPCONFIG /Renew

    5. 

    IFCONFIG -a--t

    Question #70: Multiple Choice

    When using the PING command, what does the attribute "-t" do?

    Answer:
    1. 

    Creates a ping tree that can be read at a later time

    2. 

    Slowly makes a "Tumbling Ping" which makes the packet smaller and smaller each consecutive request

    3. 

    Creates a contiuous ping request

    4. 

    Sets the ping request to "track" its path to the requested IP address

    5. 

    Makes a "Tapping" sound each time it sends a request so that the tech can listen and know it is still running

    Question #71: True or False?

    The printer will have an identifier in the model number to tell you if it can be connected with a CAT5 connection. This identifier will be the letter "D".

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #72: Yes or No?

    Is it a good practice to have the user re-create the issue

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #73: True or False?

    The SMTP server will always be on the same machine as the Outlook PST file

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #74: True or False?

    Most printers come with a self diagnostic software that will fix almost any error by running the software and then resetting the computer

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #75: True or False?

    When scooping a computer, you want to scoop as much as possible so that we can make sure  we can do the job. This includes keyboard, mouse, power cable, and even the monitor and printer if possible.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #76: Multiple Choice

    What is the procedure to scoop a computer?

    Answer:
    1. 

    Scoop minimum, use a work order to document number of items, get initials on work order, put estimate on work order, and give yellow copy to customer.

    2. 

    Scoop maximum (the more the better), use a work order to document number of items, get initials on work order, and give yellow copy to customer.

    3. 

    Scoop maximum (the more the better), use a work order to document number of items, get initials on work order, put estimate on work order, and give white copy to customer.

    4. 

    Scoop minimum, use a work order to document number of items, get initials on work order, no estimate needed, and give yellow copy to customer.

    5. 

    Scoop minimum, use a work order to document number of items, get initials and signature on work order, put estimate on work order, and give yellow copy to customer.

    Question #77: True or False?

    When a customer drops off a computer, you write up a work order, have them initial both getting started and scoop areas, then give them the yellow copy. You then start a new work order for the work. When they pick up the computer, you give them the yellow copy and keep BOTH white copies.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #78: Multiple Choice

    Can we remove viruses remotely? In other words, is our computer tune up service available remotely?

    Answer:
    1. 

    Yes. Website virus services do it. So do we.

    2. 

    No. Although some viruses can be removed remotely, too many cannot. Therefore, our computer tune up service is availble in-person or in-shop only.

    3. 

    Sometimes. We can try it remotely. If we succeed we charge. If we don't, it's free.

    Question #79: Multiple Choice

    When do we recommend buying a new computer over upgrading or doing a format reinstall?

    Answer:
    1. 

    It's completely up to the customer, it's their money.

    2. 

    If the computer is at least a dual core and can accept at least 2 GB of RAM.

    3. 

    As long as the computer can accept 4 GB of RAM or more.

    Question #80: Multiple Choice

    When will we upgrade an OS to Windows 7?

    Answer:
    1. 

    If Vista is on the computer or the computer is at least a dual core with 2 GB of RAM.

    2. 

    It's up to the customer, it's their money.

    3. 

    If the computer passes Microsoft's upgrade advisor.

    Question #81: Multiple Choice

    What software do we install?

    Answer:
    1. 

    Only Windows updates including the service pack and all updates.

    2. 

    Only Windows updates and then only the latest service pack plus 2 more update checks.

    3. 

    Windows updates including the service pack and all updates plus basic software such as Adobe Acrobat.

    4. 

    All the software that was on the computer.

    Question #82: Multiple Choice

    What tool do we use to verify two folders to make sure data was transferred?

    Answer:
    1. 

    WinMerge

    2. 

    The open source program FreeFileSync.

    3. 

    Visually looking.

    Question #83: Multiple Choice

    What tool do we make sure is installed before copying large amounts of files?

    Answer:
    1. 

    TeraCopy

    2. 

    xcopy

    3. 

    None. Don't waste time installing copy software.

    4. 

    RoboCopy

    5. 

    SuperCopy

    Question #84: Multiple Choice

    What is our default program to partition a hard drive?

    Answer:
    1. 

    Windows Disk Management (part of Computer Management)

    2. 

    PartitionMagic

    3. 

    Paragon Partition Manager

    4. 

    EASEUS Partition Master

    5. 

    Acronis Disk Director

    Question #85: Yes or No?

    Do you currently maintain a thumb drive? When was the last time you updated it?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #86: Multiple Choice

    What is the difference between a tool bag and a supply box?

    Answer:
    1. 

    Tool bag has our tools. We do not use a supply box.

    2. 

    Tool bag has my tools (not the companies). Supply box has stuff from the office including tools.

    3. 

    Tool bag has our tools. Supply box has items we sell marked with a price tag.

    Question #87: Multiple Choice

    When is the best time to put in your timers?

    Answer:
    1. 

    First thing the next morning.

    2. 

    before you leave for the Client

    3. 

    Whenever you get a chance, timers are not THAT important.

    4. 

    As soon as you return to the office, or from the website as soon as you are able.

    Question #88: True or False?

    The best way to learn N-Able is to log in and follow all the videos?

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #89: Multiple Choice

    How many layers of Windows updates do we do?

    Answer:
    1. 

    2

    2. 

    As many as are needed

    3. 

    Until there are no more

    4. 

    1

    Question #90: Multiple Choice

    What does the /f in the chkdsk stand for?

    Answer:
    1. 

    fail

    2. 

    find

    3. 

    flash

    4. 

    fence

    5. 

    fix

    Question #91: Multiple Choice

    How long do we hold data if client pays the $25 data transfer fee?

    Answer:
    1. 

    60 Days

    2. 

    90 Days

    3. 

    7 Days

    4. 

    30 Days

    5. 

    We don't keep the information, the client has only copy.

    Question #92: True or False?

    We remove viruses if found in a simple computer speedup?

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #93: True or False?

    We only need to make a backup image of the clients drive if there will be data transfer?

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #94: True or False?

    It is the standard to only install The OS, Microsoft Office, and Google Chrome. All other software should be billed hourly.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #95: Multiple Choice

    What is the Primary purpose of MX Logic?

    Answer:
    1. 

    Spam Filter

    2. 

    Mal-Ware protection

    3. 

    To filter and maintain E-Mail functionality

    4. 

    Server Proxy Console and configuration

    5. 

    To dazzle and confuse

    Question #96: Multiple Choice

    What is the Acronym for the beeps that a computer makes at startup and what does it stand for?

    Answer:
    1. 

    BIOS - Base Interaction On Startup

    2. 

    SCUSI - Start Control User Sound Interaction

    3. 

    RAM - Really Annoying Message

    4. 

    POST - Power On Startup Test

    5. 

    BOOT Beep On outage Test

    Question #97: True or False?

    We pay upfront then the client pays us for drivesavers service?

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #98: True or False?

    With a Physical HD swap backup solution, we purchase the hard drives and supply them to the client when they sign up for service.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #99: True or False?

    Access VBA is not case sensitive. If you type any other case for command or variable names, Access VBA will change it to the "accepted" or "defined" case.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #100: True or False?

    Given the following code, which MsgBox will display? The True or the False one?

    Dim a, b, c, d As Boolean
      
    a = True
    b = True
    c = True
    d = False
     
    If Not (a And b) And (c Or d) Then
      MsgBox ("True")
    Else
      MsgBox ("False")
    End If
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #101: True or False?

    Each class can have one and only one finalizer.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #102: Multiple Choice

    Which code fragment uses the correct syntax to declare a constant?

    Answer:
    1. 

    const

      kPI Double = 3.1459;

    2. 

    const

      kPI : Double = 3.1459;

    3. 

    const

      kPI : Double := 3.1459;

    4. 

    const

      kPI As Double = 3.1459;

    5. 

    const

      kPI As Double := 3.1459;

    Question #103: True or False?

    The default for parameters for methods is by reference.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #104: True or False?

     Given the following code, which MessageBox.Show will display? The True or the False one?

    var a, b, c, d: Boolean;
      
    a := False;
    b := False;
    c := True;
    d := False;

    if Not (a and b) and (c or d) then
    MessageBox.Show('True')
    else
    MessageBox.Show('False');

     

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #105: True or False?

    In Prism, the base class is TObject.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #106: True or False?

    In Prism you can declare and make use of same named-different case variables (two distinct variables) as in the following:

    MyName : String;
    MYNAME : String;
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #107: True or False?

    In Prism, you can nest multiple line comments as in the following:

    {
    (*
    comment here
    *)
    }
      
    MessageBox.Show("Or, like this...");
    (*

    {

    comment here

    }

    *)

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #108: True or False?

    In Prism, you can use either apostrphes or quotes for string literals and you can embed an apostrophe and quote in either as follows:

    MessageBox.Show('He said, "Who''s computer?"');
    MessageBox.Show("She said, ""Mike's"".");
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #109: Multiple Choice

    The correct syntax for a declaritive variable assignment is?

    Answer:
    1. 
    Married : String = 'N';
    2. 
    Dim Married As String = "N"
    3. 
    Married : String := "N";
    4. 
    Married String := "N";
    5. 
    String Married = "N";
    Question #110: Multiple Choice

    Which of the following lines of code will compile?

    Answer:
    1. 
    MessageBox.Show("a");MessageBox.Show('b');
    2. 
    MessageBox
      .Show("c");
    3. 
    MessageBox
        .show
         (
        "d"
        );
    4. 

    All of the above.

    5. 

    None of the above.


    Intermediate

    50 Intermediate Level Questions

    Question #111: Multiple Choice

    Do our Computer Support Monthly Plans apply to our remote-only clients?

    Answer:
    1. 

    Yes. Especially for our hands-on clients. Remote clients don't get any on-site time and get $50 off per month because we cannot be on-site.

    2. 

    No, we do not service remote users. We only offer local computer support services for our clients here in Sacramento and in Atlanta Georgia (Tex).

    3. 

    No, we do not service remote users. We only offer local computer support services for our clients here in Sacramento.

    4. 

    Yes. Especially for our hands-on clients. The scheduled onsite visit time is added to the remote time. No discount is given for remote-only clients.

    Question #112: True or False?

    Constants defined as static const are not viewed as a constant by the CLR runtime.

    Syntax Example:

    static const int PI = 3.14;
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #113: Multiple Choice

    What does the following line of code do?

    {$APPTYPE CONSOLE}
    Answer:
    1. 

    This is a comment so it does nothing.

    2. 

    This code will give you an error.

    3. 

    The {$ } indicates this comment is actually a compiler directive. The $APPTYPE compiler directive is used in the project source file (.DPR) to tell the compiler what type of application to compile. In this case, a Windows forms based application. When left out, the default is a DOS-like command application.

    4. 

    The {$ } indicates this comment is actually a compiler directive. The $APPTYPE compiler directive is used in the project source file (.DPR) to tell the compiler what type of application to compile. In this case, a Windows DLL. When left out, the default is a DOS-like command application.

    5. 

    The {$ } indicates this comment is actually a compiler directive. The $APPTYPE compiler directive is used in the project source file (.DPR) to tell the compiler what type of application to compile. In this case, a DOS-like console application. When left out, the default is {$APPTYPE GUI} which is a Windows forms based application.

    Question #114: True or False?

    The method name for a class constructor can be anything including Create and CreateFromTable.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #115: Multiple Choice

    The method name of a constructor is?

    Answer:
    1. 

    Create

    2. 

    New

    3. 

    Same name as the class.

    4. 

    ~ + class name, i.e. ~Person

    5. 

    Not defined, use the constructor keyword to signify which method or methods are constructors for a class.

    Question #116: True or False?

    A single class can inherit from a parent class and implement one "or more" interfaces.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #117: Multiple Choice

    Given the following three code snippets:

    1. TPerson = class(TObject)
    end;
     
    2. TPerson = class
    end;
      
    3. TPerson = class(System.TObject)
    end;

    Which of the following statement is most accurate?

    Answer:
    1. 

    1 and 3 are equivalent, 2 will not even compile.

    2. 

    2 and 3 are equivalent, 1 will not even compile.

    3. 

    1 and 2 are equivalent, 3 will not even compile.

    4. 

    All three are equivalent.

    Question #118: Multiple Choice

    Which is the correct syntax for declaring and using a set?

    Answer:
    1. 


    var
      ValidStrings: Set Char;  
    begin
    ValidStrings := ['Y', 'N', 'X']; 
      
    If 'Y' in ValidStrings then
      ShowMessage('Yes, Y is valid');
      
    end;


    2. 

    var
      ValidStrings: Set of Char;  
    begin
    ValidStrings := ['Y', 'N', 'X']; 
      
    If 'Y' in ValidStrings then
      ShowMessage('Yes, Y is valid');
      
    end;

    3. 


    var
      ValidStrings: Set Char;  
    begin
    ValidStrings := ('Y', 'N', 'X'); 
      
    If 'Y' in ValidStrings then
      ShowMessage('Yes, Y is valid');
      
    end;


    4. 


    var
      ValidStrings: ArraySet of Char;  
    begin
    ValidStrings := ('Y', 'N', 'X'); 
      
    If 'Y' in ValidStrings then
      ShowMessage('Yes, Y is valid');
      
    end;


    5. 


    var
      ValidStrings: ArraySet Char;  
    begin
    ValidStrings := ['Y', 'N', 'X']; 
      
    If 'Y' in ValidStrings then
      ShowMessage('Yes, Y is valid');
      
    end;


    Question #119: Multiple Choice

    Given the following two code snippets:

    //Code Snippet 1
    public class Cyborg : System.Object
    {
      private string cyborgName;
     
      public string CyborgName
      {
      get {return cyborgName;}
      set {cyborgName = value;}
      }
    }
      
    //Code Snippet 2
    public class Cyborg : System.Object
    {
      public string CyborgName {get; set;}
    }
    Answer:
    1. 

    Both are syntactically correct but accomplish completely different tasks.

    2. 

    Code snippet 1 is syntactically correct but code snippet 2 is not.

    3. 

    Both are syntactically correct and accomplish the equivalent task.

    4. 

    Code snippet 2 is syntactically correct but code snippet 1 is not.

    Question #120: True or False?

    You can set the visibility of a member field to any visibility including private, protected, public, internal or protected internal.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #121: Multiple Choice

    Given these 3 lines of code:

    1. public class Cyborg {}
    2. public class Cyborg : System.Object {}
    3. public class Cyborg: Object {}

    Which of the following statements is most accurate?

    Answer:
    1. 

    1 and 2 are equivalent.

    2. 

    1 and 3 are equivalent.

    3. 

    2 and 3 are equivalent.

    4. 

    All of the above. All three are equivalent.

    5. 

    None of the above. All three are not equivalent.

    Question #122: True or False?

    You can add abstract members ONLY to abstract classes using the abstract keyword. Then you override it in a descendant class with Override.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #123: Multiple Choice

    Given this class:

    public class Cyborg : System.Object
    {
    public virtual void IntroduceYourself()
    {
    MessageBox.Show("Hi, I do not have a name yet.");
    }
    }

    Which of the following correctly creates an object instance and calls the IntroduceYourself method?

    Answer:
    1. 
    Cyborg T1 = Cyborg.Create();
    T1.IntroduceYourself();
    2. 
    Cyborg T1 = new Cyborg();
    T1.IntroduceYourself();
    3. 
    Set T1 = new Cyborg();
    T1.IntroduceYourself();
    4. 
    T1 As Cyborg = new Cyborg();
    T1.IntroduceYourself();
    5. 
    T1 = new Cyborg();
    T1.IntroduceYourself();
    Question #124: Multiple Choice

    The method name of a constructor is?

    Answer:
    1. 

    A method named New.

    2. 

    An unnamed method that uses the constructor keyword.

    3. 

    A method with the same name as the class and with no return value.

    4. 

    Any method name that uses the constructor keyword.

    Question #125: Multiple Choice

    What is the correct syntax for class inheritance?

    Answer:
    1. 
    Public Class Android
    End Class
     
    Public Class T-600 : Android
    End Class
    2. 
    Public Class Android
    End Class
     
    Public Class T-600 As Android
    End Class
    3. 
    Public Class Android
    End Class
     
    Public Class T-600(Android)
    End Class
    4. 
    Public Class Android
    End Class
     
    Public Class T-600
      Inherits Android
    End Class
    5. 
    Public Class Android
    End Class
     
    Public Class T-600
      Parent Android
    End Class
    Question #126: Multiple Choice

    Which of the following statements best describes by value and by reference parameters?

    Answer:
    1. 

    For parameters, you can optionally specify ByVal or ByRef. ByRef is the default if you don't specify.

    2. 

    For parameters, you must specify either Val or Ref. There is no default.

    3. 

    For parameters, you can optionally specify ByVal or ByRef. ByVal is the default if you don't specify.

    4. 

    For parameters, you can optionally specify Val or RefRef is the default if you don't specify.

    5. 

    For parameters, you can optionally specify Val or Ref. Val is the default if you don't specify.

    Question #127: Multiple Choice

    Which of the following statements is true?

    Answer:
    1. 

    To refer to the current instance of a class or structure, use the Me keyword.

    2. 

    To refer to the current instance of a class or structure, use the Self keyword.

    3. 

    To refer to the current instance of a class or structure, use the This keyword.

    4. 

    All of the above.

    5. 

    None of the above.

    Question #128: Multiple Choice

    Which code snippet is the correct syntax for declaring and using an associative array?

    Answer:
    1. 
    //Imports System.Collections.Generic
    Dim States As New Collection

    States.Add("CA", "California")
    States.Add("NV", "Nevada")
     
    MsgBox(States("NV"))
    2. 
    //Imports System.Collections.Generic
    Dim States As New _
    Dictionary(Of String, String)

    States.Add("CA", "California")
    States.Add("NV", "Nevada")
     
    MsgBox(States("NV"))
    3. 
    //Imports System.Collections.Generic
    Dim States As New _
    Collection(Of String, String)
      
    States("CA") = "California"
    States("NV") = "Nevada"
     
    MsgBox(States.Item("NV"))
    4. 
    //Imports System.Collections.Generic
    Dim States As New Collection(Of String)

    States.Add("CA", "California")
    States.Add("NV", "Nevada")
     
    MsgBox(States.Item("NV"))
    5. 
    //Imports System.Collections.Generic
    Dim States As New Array(String, String)

    States.Add("California", "CA")
    States.Add("Nevada", "NV")
     
    MsgBox(States.ListItem("NV"))
    Question #129: Multiple Choice

    Given these 3 lines of code:

    '1.
    Public Class Cyborg
    Inherits System.Object
    End Class
      
    '2.  
    Public Class Cyborg
    Inherits Object
    End Class
      
    '3.
    Public Class Cyborg
    End Class

    Which of the following statements is most accurate?

    Answer:
    1. 

    1 and 2 are equivalent.

    2. 

    1 and 3 are equivalent.

    3. 

    2 and 3 are equivalent.

    4. 

    All of the above. All three are equivalent.

    5. 

    None of the above. All three are not equivalent.

    Question #130: Multiple Choice

    Which of the following syntax templates is used for error handling?

    Answer:
    1. 
    Try
    Except
    Final
    End Try
    2. 
    Try
    OnFail
    OnFinal
    End Try
    3. 
    Try
    Handle Exception
    Do Final
    End Try
    4. 
    Try
    Catch
    Finally
    End Try
    5. 
    Try
    Exception
    Cleanup
    End Try
    Question #131: Yes or No?

    If you do not create a developer defined constructor, does VB.Net create an implicit constructor and initialize all member fields to their default values?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #132: Multiple Choice

    The method name of a constructor is?

    Answer:
    1. 

    New

    2. 

    Class_Initialize

    3. 

    ~ + class name, i.e. ~Person

    4. 

    Create

    5. 

    Same name as the class.

    Question #133: Multiple Choice

    Which statement is true?

    Answer:
    1. 

    To refer to the current UIObject, use the me keyword.

    msgInfo("", me.Name)
    2. 

    To refer to the current UIObject, use the self keyword.

    msgInfo("", self.Name)
    3. 

    To refer to the current UIObject, use the this keyword.

    msgInfo("", this.Name)
    4. 

    To refer to the current UIObject, use the UIObject keyword.

    msgInfo("", uiobject.Name)
    Question #134: True or False?

    OjectPAL does not offer an ElseIf statement. For example, the following does not compile;

    If x Then
    ElseIf y Then
    Else
    EndIf
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #135: True or False?

    It is legal to put two code statements on a single line as in the following:

    msgInfo("", "hello")  msgInfo("", " world")
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #136: True or False?

    An ObjectPAL array is 0-based, meaning, the first element has an index of 0.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #137: True or False?

    Custom procedures execute faster than custom methods.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #138: True or False?

    Table Repair (a.k.a. TUtility) has both verify and rebuild options. It is sufficient to verify a table. If the table passes verification, there is no need to rebuild the table.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #139: True or False?

    The Paradox Net Dir is used to control multi-user access to tables and needs to be on a shared folder that all users have all rights to.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #140: True or False?

    ObjectPAL is a true object oriented programming language that fully supports classes and inheritance.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #141: Multiple Choice

    Given the following custom method:

    method MyCustomMethod(s String)
    endMethod

    Is the default for parameters, "s" in this case, by value or by reference?

    Answer:
    1. 

    By value.

    2. 

    By reference.

    Question #142: Yes or No?

    Given the following two functions:

    Function This()
        This = False
    End Function
     
    Function That()
        That = True
    End Function

     

    Will the That function in the following code execute?

    Private Sub Command0_Click()
        If This And That Then
            MsgBox ("hi")
        End If
    End Sub
    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #143: True or False?

    A VB classic array is 0-based, meaning the first index is 0.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #144: Multiple Choice

    What is the difference between Response.Redirect and Server.Transfer?

    Answer:
    1. 

    Response.Redirect will create a new HTTP request as if the user typed the URL into their address bar.

    Server.Transfer transfers the execution of the page without the user knowing there is more than one script being used. However, form post variables and the query string from the original page cannot be used.

    2. 

    Server.Transfer will create a new HTTP request as if the user typed the URL into their address bar.

    Response.Redirect transfers the execution of the page without the user knowing there is more than one script being used. In addition, form post variables and the query string from the original page can be used.

    3. 

    Response.Redirect will create a new HTTP request as if the user typed the URL into their address bar.

    Server.Transfer transfers the execution of the page without the user knowing there is more than one script being used. In addition, form post variables and the query string from the original page can be used.

    4. 

    None of the above, there is no real difference.

    Question #145: Yes or No?

    Given this code:

    If IsCustomerCurrent and IsCustomerInUS Then
      Response.Write "Option 1"
    Else
      Response.Write "Option 2"
    End If

    Both functions IsCustomerCurrent and IsCustomerInUS return either true or false. If IsCustomerCurrent returns true, does the code in IsCustomerInUS still execute?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #146: Yes or No?

    Given the following two functions:

    Function This()
        This = False
    End Function
     
    Function That()
        That = True
    End Function

     

    Will the That function in the following code execute?

    If This And That Then
      Response.Write("<br>hello.")
    End If
    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #147: True or False?

    The default for parameters for subroutines and functions is by value.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #148: Yes or No?

    Are arrays in ASP Classic zero-based?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #149: Multiple Choice

    Which of the following statements moves the Members table from the dbo schema to the OurApp schema?

    Answer:
    1. 
    alter schema [OurApp] move dbo.[Members] 
    2. 
    alter schema [OurApp] transfer dbo.[Members]
    3. 
    move dbo.[Members] to schema [OurApp] 
    4. 
    alter schema move dbo.[Members] to [OurApp]
    5. 

    None of the above.

    Question #150: Multiple Choice

    Checkpoints...

    Answer:
    1. 

    ...are decided upon by the project manager and client.

    2. 

     ...are used to watch the progress of a project.

    3. 

    ...are used to group tasks by milestones.

    4. 

    ...are used to track progress.

    5. 

    All of the above.

    Question #151: Multiple Choice

    What is a PSDP artifact?

    Answer:
    1. 

    A PSDP artifact is a deliverable.

    2. 

    A PSDP artifact is a document.

    3. 

    A PSDP artifact links together a build, defect, and test script all with the same name and associated with the same project category (if used).

    4. 

    A PSDP artifact links together a task, requirement item, design item, and test script all with the same name and associated with the same project category (if used).

    5. 

    None of the above.

    Question #152: Multiple Choice

    Which of the following statement is most true?

    Answer:
    1. 

    We prefer simplicity so keep data and OS on drive C ALWAYS! It's just too difficult to move My Documents, etc.

    2. 

    Although we prefer simplicity over complexity, we do recommend separating a user's data from the OS. Preferrably using two drives, but two partitions on one is acceptable.

    3. 

    Separating data from the OS is ONLY recommended if you have two drives (a drive dedicated to data).

    Question #153: Yes or No?

    Given the following two functions:

    Function This()
        This = False
    End Function
     
    Function That()
        That = True
    End Function

     

    Will the That function in the following code execute?

    Private Sub Command0_Click()
        If This And That Then
            MsgBox ("hi")
        End If
    End Sub
    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #154: True or False?

    The default for parameters for subroutines and functions is by reference.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #155: True or False?

    Arrays in Access VBA are 0 based.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #156: True or False?

    A single class can inherit from a parent class and implement one "or more" interfaces.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #157: True or False?

    With regard to member modifiers, member fields support only readonly and implements. They do not support other member modifiers such as virtual, abstract, empty, etc.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #158: Multiple Choice

    The class visibility specifiers are:

    Answer:
    1. 

    private, strict private, protected, stict protected, public, and published.

    2. 

    private, protected, public, and published.

    3. 

    private, protected, internal, protected internal, and public.

    4. 

    Private, Protected, Friend, Protected Friend, and Public.

    5. 

    private, protected, assembly and protected, assembly or protected, and public.

    Question #159: True or False?

    The traditional name for a finalizer is Finalize but you can call it anything you want.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #160: True or False?

    The method name for a class constructor can be anything including Create and CreateFromTable.

    Answer:
  • True
  • False

  • Advanced

    31 Advanced Level Questions

    Question #161: Yes or No?

    Will the following code compile?

    TObjectHelper = class helper for TObject
    strict private
      FTempStr: String;
    public
      property TempStr: String
    read FTempStr write FTempStr;
    end;
    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #162: Multiple Choice

    In later versions of Delphi, you prevent class and method inheritance with what keyword(s)?

    Answer:
    1. 

    You prevent derivation with the final keyword for classes and the sealed keyword for methods.

    type
      Robot = class final(TObject)
    public
      procedure x(); virtual; sealed;
    end;
    2. 

    You prevent derivation with the sealed keyword for classes and the final keyword for methods.

    type
      Robot = class sealed(TObject)
    public
      procedure x(); virtual; final;
    end;
    3. 

    You prevent derivation for classes and methods using the sealed keyword.

    type
      Robot = class sealed(TObject)
    public
      procedure x(); virtual; sealed;
    end;
    4. 

    You prevent derivation for classes and methods using the final keyword.

    type
      Robot = class final(TObject)
    public
      procedure x(); virtual; final;
    end;
    5. 

    Delphi for Win32 does not support preventing of inheritance with any version of Delphi including later versions.

    Question #163: Multiple Choice

    The correct syntax to inline a function is...

    Answer:
    1. 
    function DoSomething; inline;
    begin
    end;
    2. 
    function DoSomething; __forceinline;
    begin
    end;
    3. 
    _inline function DoSomething;
    begin
    end;
    4. 

    All of the above.

    5. 

    None of the above. Delphi does not support inlining even in later versions of Delphi such as Delphi 2005 and above.

    Question #164: True or False?

    You can overload static constructors.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #165: Multiple Choice

    Given the following code snippet:

    public class Cyborg
    {
    }
    Answer:
    1. 

    The finalizer method name must be Finalize.

    2. 

    The finalizer method name must be ~Cyborg.

    3. 

    The finalizer method name must be Destroy.

    4. 

    The finalizer method name must be Dispose.

    5. 

    The finalizer method name can be any method name of your choosing so long as you use the finalizer keyword to indicate this is the finalizer method.

    Question #166: Multiple Choice

    When defining your own class, the default class visibility when none is specified is what?

    Answer:
    1. 

    Public

    2. 

    Protected

    3. 

    Private

    4. 

    Internal

    5. 

    Protected Internal

    Question #167: True or False?

    You can set the initial value of C# member property as follows:

    pulic int VendorID = -1 {get; set;}
    Answer:
  • True
  • False
  • Question #168: True or False?

    All parts of a partial class must be in the same namespace.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #169: Yes or No?

    Do all parts of a partial class have to be in the same source file?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #170: Multiple Choice

    You can put parts of a partial class where?

    Answer:
    1. 

    Anywhere within a namespace even in separate source files.

    2. 

    In the same source file, namespace does not apply.

    3. 

    In the same source file, but all parts must be in the same namespace.

    4. 

    Each part must be in a separate namespace and in a separate source file.

    Question #171: Multiple Choice

    Given the following code snippet:

    Public Class Cyborg
    End Class
    Answer:
    1. 

    The finalizer method name must be ~Cyborg.

    2. 

    The finalizer method name must be Finalize.

    3. 

    The finalizer method name can be any method name of your choosing so long as you use the finalizer keyword to indicate this is the finalizer method.

    4. 

    The finalizer method name must be Destroy.

    5. 

    The finalizer method name must be Class_Terminate.

    Question #172: Multiple Choice

    Which statement best describes pointer support in VB.Net?

    Answer:
    1. 

    VB.Net doesn't support pointers. The closest it comes is IntPtr which you use to get pointer handles on windows, files, etc.

    2. 

    VB.Net supports developer defined pointers. Use the * operator to declare a pointer data type. Use the & operator to return the current address of a variable.

    3. 

    VB.Net supports developer defined pointers. Use a carrot (^) to declare a pointer data type. Use the @ operator or Addr function to return the current address of a variable.

    Question #173: Multiple Choice

    Which answer best describes VB.Net's support for static members and clsasses?

    Answer:
    1. 

    VB.Net supports both static members and static classes (use the keyword Static). You can add a static method, field, property, or event to an existing class.

    2. 

    VB.Net supports static members only (use the keyword Shared).

    3. 

    VB.Net supports both static members and static classes (use the keyword Shared). You can add a static method, field, property, or event to an existing class.

    4. 

    VB.Net supports static classes only (use the keyword Static).

    5. 

    None of the above. VB.Net does not support static classes nor members.

    Question #174: True or False?

    With all .Net languaes, inlining is automatically done for you by the JIT compiler and in general leads to faster code for all programmers whether they are aware of inlining or not.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #175: Multiple Choice

    Which of the following statements best describes method overloading?

    Answer:
    1. 

    For method overloading, you use implicit overloading (no special syntax) .

    2. 

    For method overloading, you use the Overloads keyword. If you use the Overloads keyword, all overloaded methods with the same name in the same class must include the Overloads keyword.

    3. 

    For method overloading, you either use implicit overloading (no special syntax) or use the Overloads keyword. If you use the Overloads keyword, all overloaded methods with the same name in the same class must include the Overloads keyword.

    4. 

    For method overloading, you either use implicit overloading (no special syntax) or use the Override keyword. If you use the Override keyword, all overloaded methods with the same name in the same class must include the Override keyword.

    5. 

    For method overloading, you use the Implicit keyword. If you use the Implicit keyword, all overloaded methods with the same name in the same class must include the Implicit keyword.

    Question #176: Multiple Choice

    Given the following custom method:

    method MyCustomMethod(Const s String)
    endMethod

    The "s" parameter is...

    Answer:
    1. 

    ...passed as a read-only parameter but using this syntax slows down execution of your code.

    2. 

    ...passed by value.

    3. 

    ...passed by reference.

    4. 

    ...passed as a read-only parameter the compiler optimizes.

    Question #177: Yes or No?

    Does ObjectPAL support either operator or method overloading?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #178: Multiple Choice

    When making a DLL Call that requires you to pass a logical, which ObjectPAL data type do you use?

    Answer:
    1. 

    Logical

    2. 

    CWORD or Logical

    3. 

    CWORD

    4. 

    SmallInt

    5. 

    SmallInt or Logical

    Question #179: True or False?

    ObjectPAL doesn't have a developer defined pointer type except for use with DLLs where you use a special CPTR uses keyword to refer to a DLL string pointer data type.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #180: Yes or No?

    Does ObjectPAL support developer defined class inheritance?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #181: Multiple Choice

    Given a text file named TextStreamTest.txt with the following contents:

    This is a test.

    What will the following code do?

    var
     ts TextStream
    endVar
      
    ts.open("TextStreamTest.txt", "A")
    ts.writeLine("aa")
    ts.setPosition(1)
    ts.writeLine("bb")
    ts.close()
    Answer:
    1. 

    The "A" is for append so the "aa" will be written to the beginning of the file with an added CRLF characters too. Plus the "bb" will replace "This" with "bb" plus CRLF.

    2. 

    The "A" is for replace ALL so the "aa" and "bb" will replace the whole text.

    3. 

    The "A" is for append so the "aa" will be written to the end of the file (2 characters total). Plus the "bb" will replace "Th" with "bb" (2 characters replace).

    4. 

    The "A" is for append so the "aa" will be written to the end of the file with an added CRLF characters too (4 characters total). Plus the "bb" will replace "This" with "bb" plus CRLF.

    Question #182: Multiple Choice

    In VB Classic object oriented programming, when an object instance is destroyed, VB calls a special parameter-less sub named what?

    Answer:
    1. 

    Finalize

    2. 

    Object_Terminate

    3. 

    Class_Finalize

    4. 

    Class_Terminate

    5. 

    Free

    Question #183: Multiple Choice

    In VB Classic object oriented programming, when an object instance is created from a class, VB calls a special parameter-less sub named what?

    Answer:
    1. 

    New

    2. 

    Class_New

    3. 

    Initialize

    4. 

    Class_Initialize

    5. 

    A method with the same name as the class.

    Question #184: Multiple Choice

    In ASP Classic object oriented programming, when an object instance is destroyed, Access VBA calls a special parameter-less sub named what?

    Answer:
    1. 

    Finalize

    2. 

    Object_Terminate

    3. 

    Class_Finalize

    4. 

    Class_Terminate

    5. 

    Free

    Question #185: Multiple Choice

    In ASP Classic object oriented programming, when an object instance is created from a class, ASP calls a special parameter-less sub named what?

    Answer:
    1. 

    Class_New

    2. 

    Class_Initialize

    3. 

    New

    4. 

    Initialize

    5. 

    Class_Create

    Question #186: Multiple Choice

    Will the following code print "Hello, World!" or will it cause an error?

    <%@LANGUAGE='VbScript'%>
    <%Option Explicit%>
    <html>
    <body>
    <%
    Dim s
     
    s = Null
      
    If Len(s) = 0 Then
      Response.Write("Hello, World!")
    End If
    %>
    </body>
    </html>
    Answer:
    1. 

    It will cause an error.

    2. 

    It will print "Hello, World!".

    Question #187: Multiple Choice

    If the drive Exchange Server is on is full, and you have large log files in the MDBData folder, to immediately free space you...

    Answer:
    1. 

    delete the .LOG files to free space, then move the MDBData folder.

    2. 

    delete files because a backup will not work until 15% drive space is free.

    3. 

    uninstall programs and delete data until enough space is free.

    4. 

    complete an Exchange backup which commits the .LOG transaction files to the .EDB database.

    Question #188: Multiple Choice

    In Access object oriented programming, when an object instance is destroyed, Access VBA calls a special parameter-less sub named what?

    Answer:
    1. 

    Class_Destroy

    2. 

    Class_Free

    3. 

    Object_Destroy

    4. 

    Class_Terminate

    5. 

    Object_Terminate

    Question #189: Multiple Choice

    In Access object oriented programming, when an object instance is created from a class, Access VBA calls a special parameter-less sub named what?

    Answer:
    1. 

    Class_New

    2. 

    New

    3. 

    Initialize

    4. 

    Class_Initialize

    5. 

    Class_Create

    Question #190: Multiple Choice

    You prevent class and method inheritance with what keyword(s)?

    Answer:
    1. 
    Robot = public final class(System.Object)
    public
     method x(); virtual; sealed;
    end;
    2. 
    Robot = public sealed class(System.Object)
    public
     method x(); virtual; final;
    end;
    3. 
    Robot = public sealed class(System.Object)
    public
     method x(); virtual; sealed;
    end;
    4. 
    Robot = public final class(System.Object)
    public
     method x(); virtual; final;
    end;
    5. 
    Robot = public NotOverridable class(Object)
    public
     method x(); virtual; NotInheritable;
    end;
    Question #191: True or False?

    In Prism, inlining is automatically done for you by the JIT compiler for all languages and in general leads to faster code for all programmers whether they are aware of inlining or not.

    Answer:
  • True
  • False
  • Go ahead!   Use Us! Call: 916-726-5675  Or visit our new sales site: 
    www.prestwood.com


    ©1995-2020 Prestwood IT Solutions.   [Security & Privacy]