IT SOLUTIONS
Your full service technology partner! 
-Collapse +Expand
Staff
Search Staff Group:

Advanced
-Collapse +Expand Staff Study Test
PRESTWOODCERTIFIED
Staff Study Test◄╣
-Collapse +Expand Staff Store
PRESTWOODSTORE

Prestwood eMagazine

July Edition
Subscribe now! It's Free!
Enter your email:

   ► Prestwood Certified   Print This    All Groups  
Printable Version Print Answers

Staff Study Test

Practice tests to further your career.

Intro

The following study test contains practice certification questions along with a study link for each question.  These questions were prepared by Mike Prestwood and are intended to stress an important aspect. All our practice questions are intended to prepare you specifically to earn your Prestwood certification and generally for passing any certification test as well as prepare you for professional work.

Features:

  • Each question has a popup [Review] link.
  • Hover over answers to reveal correct answer.

40 Questions


Mouse over answers to reveal correct answer.

Beginner

38 Beginner Level Questions

Question #1: Multiple Choice

What is our default program to partition a hard drive?

Answer:
1. 

Windows Disk Management (part of Computer Management)

2. 

PartitionMagic

3. 

EASEUS Partition Master

4. 

Paragon Partition Manager

5. 

Acronis Disk Director

Question #2: True or False?

It is the standard to only install The OS, Microsoft Office, and Google Chrome. All other software should be billed hourly.

Answer:
  • True
  • False
  • Question #3: Multiple Choice

    What software do we install?

    Answer:
    1. 

    Only Windows updates including the service pack and all updates.

    2. 

    Only Windows updates and then only the latest service pack plus 2 more update checks.

    3. 

    Windows updates including the service pack and all updates plus basic software such as Adobe Acrobat.

    4. 

    All the software that was on the computer.

    Question #4: Multiple Choice

    When will we upgrade an OS to Windows 7?

    Answer:
    1. 

    If Vista is on the computer or the computer is at least a dual core with 2 GB of RAM.

    2. 

    It's up to the customer, it's their money.

    3. 

    If the computer passes Microsoft's upgrade advisor.

    Question #5: Multiple Choice

    When do we recommend buying a new computer over upgrading or doing a format reinstall?

    Answer:
    1. 

    It's completely up to the customer, it's their money.

    2. 

    If the computer is at least a dual core and can accept at least 2 GB of RAM.

    3. 

    As long as the computer can accept 4 GB of RAM or more.

    Question #6: Multiple Choice

    Can we remove viruses remotely? In other words, is our computer tune up service available remotely?

    Answer:
    1. 

    Yes. Website virus services do it. So do we.

    2. 

    No. Although some viruses can be removed remotely, too many cannot. Therefore, our computer tune up service is availble in-person or in-shop only.

    3. 

    Sometimes. We can try it remotely. If we succeed we charge. If we don't, it's free.

    Question #7: True or False?

    We only need to make a backup image of the clients drive if there will be data transfer?

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #8: True or False?

    We remove viruses if found in a simple computer speedup?

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #9: Multiple Choice

    How long do we hold data if client pays the $25 data transfer fee?

    Answer:
    1. 

    60 Days

    2. 

    30 Days

    3. 

    90 Days

    4. 

    7 Days

    5. 

    We don't keep the information, the client has only copy.

    Question #10: Multiple Choice

    What tool do we make sure is installed before copying large amounts of files?

    Answer:
    1. 

    xcopy

    2. 

    None. Don't waste time installing copy software.

    3. 

    TeraCopy

    4. 

    RoboCopy

    5. 

    SuperCopy

    Question #11: Multiple Choice

    What tool do we use to verify two folders to make sure data was transferred?

    Answer:
    1. 

    WinMerge

    2. 

    The open source program FreeFileSync.

    3. 

    Visually looking.

    Question #12: Yes or No?

    Is it ok to substitute some of the software in the Prestwood Suite with something better?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #13: Multiple Choice

    What port number does the Kaseya remote agent use?

    Answer:
    1. 

    5177

    2. 

    5721, but who cares cuz we use N-Able now!

    3. 

    5771

    4. 

    5717

    5. 

    5175

    Question #14: Multiple Choice

    When is the best time to put in your timers?

    Answer:
    1. 

    First thing the next morning.

    2. 

    As soon as you return to the office, or from the website as soon as you are able.

    3. 

    before you leave for the Client

    4. 

    Whenever you get a chance, timers are not THAT important.

    Question #15: Multiple Choice

    What is the difference between a tool bag and a supply box?

    Answer:
    1. 

    Tool bag has our tools. Supply box has items we sell marked with a price tag.

    2. 

    Tool bag has our tools. We do not use a supply box.

    3. 

    Tool bag has my tools (not the companies). Supply box has stuff from the office including tools.

    Question #16: Yes or No?

    Do you currently maintain a thumb drive? When was the last time you updated it?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #17: Multiple Choice

    Where do I store an unlock key (a product key)?

    Answer:
    1. 

    On the Network drive.

    2. 

    On the HelpInfo drive.

    3. 

    We don't, put unlock keys in our online knowledge base.

    4. 

    On the Installs drive with the installation folder in a text file called key.txt.

    5. 

    We don't, email unlock keys to Mike Prestwood for storage.

    Question #18: Multiple Choice

    Where do you save a manual for either a software title and a hardware device?

    Answer:
    1. 

    On the HelpInfo drive.

    2. 

    On the installs drive.

    3. 

    On the Network drive.

    4. 

    None of the above. We don't save manuals on our network.

    Question #19: Multiple Choice

    How many layers of Windows updates do we do?

    Answer:
    1. 

    2

    2. 

    As many as are needed

    3. 

    1

    4. 

    Until there are no more

    Question #20: True or False?

    The correct way to share your calendar is to edit the default permissions for your calendar and set Default to Editor and Anonymous to None. There is no need to share your calendar with specifice staff. Furthermore, this is the correct best practice approach for small businesses to share their calendar.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #21: True or False?

    The best way to learn N-Able is to log in and follow all the videos?

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #22: Multiple Choice

    What is the Primary purpose of MX Logic?

    Answer:
    1. 

    Spam Filter

    2. 

    Mal-Ware protection

    3. 

    Server Proxy Console and configuration

    4. 

    To dazzle and confuse

    5. 

    To filter and maintain E-Mail functionality

    Question #23: Yes or No?

    Is it a good practice to have the user re-create the issue

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #24: True or False?

    Most printers come with a self diagnostic software that will fix almost any error by running the software and then resetting the computer

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #25: True or False?

    The printer will have an identifier in the model number to tell you if it can be connected with a CAT5 connection. This identifier will be the letter "D".

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #26: Yes or No?

    Do we keep a backup of the user's image once we have retrieved the files we are looking for?

    Answer:
  • Yes
  • No
  • Question #27: True or False?

    It is important to offer ALL clients some form of backup solution.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #28: Multiple Choice

    What is the Acronym for the beeps that a computer makes at startup and what does it stand for?

    Answer:
    1. 

    BIOS - Base Interaction On Startup

    2. 

    POST - Power On Startup Test

    3. 

    SCUSI - Start Control User Sound Interaction

    4. 

    RAM - Really Annoying Message

    5. 

    BOOT Beep On outage Test

    Question #29: True or False?

    We bill for RAM on aq per stick installation cost

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #30: True or False?

    The SMTP server will always be on the same machine as the Outlook PST file

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #31: Multiple Choice

    What does it mean when you ping a domain and no IP address is returned?

    Answer:
    1. 

    No IP means the DHCP server is not handing out IP addresses or that there is an IP conflict on the network with the particular domain.

    2. 

    No IP means that TCP/IP is not working. Uninstall TCP/IP protocol and reinstall.

    3. 

    No IP means this computer cannot get out to the appropriate server. Check the NIC and wiring.

    4. 

    No IP means the DNS server is not returning an IP address. Check for a valid DNS server. Perhaps try hard coding one of the free DNS servers available as a test.

    Question #32: Multiple Choice

    When using the PING command, what does the attribute "-t" do?

    Answer:
    1. 

    Creates a ping tree that can be read at a later time

    2. 

    Creates a contiuous ping request

    3. 

    Slowly makes a "Tumbling Ping" which makes the packet smaller and smaller each consecutive request

    4. 

    Sets the ping request to "track" its path to the requested IP address

    5. 

    Makes a "Tapping" sound each time it sends a request so that the tech can listen and know it is still running

    Question #33: Multiple Choice

    What is the first command that should be used to test a router.

    Answer:
    1. 

    CMTEST

    2. 

    Autoexec.bat

    3. 

    IPCONFIG /Renew

    4. 

    IFCONFIG -a--t

    5. 

    Ping

    Question #34: Multiple Choice

    What does the /f in the chkdsk stand for?

    Answer:
    1. 

    fix

    2. 

    fail

    3. 

    find

    4. 

    flash

    5. 

    fence

    Question #35: True or False?

    When a customer drops off a computer, you write up a work order, have them initial both getting started and scoop areas, then give them the yellow copy. You then start a new work order for the work. When they pick up the computer, you give them the yellow copy and keep BOTH white copies.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #36: Multiple Choice

    What is the procedure to scoop a computer?

    Answer:
    1. 

    Scoop maximum (the more the better), use a work order to document number of items, get initials on work order, and give yellow copy to customer.

    2. 

    Scoop maximum (the more the better), use a work order to document number of items, get initials on work order, put estimate on work order, and give white copy to customer.

    3. 

    Scoop minimum, use a work order to document number of items, get initials on work order, put estimate on work order, and give yellow copy to customer.

    4. 

    Scoop minimum, use a work order to document number of items, get initials on work order, no estimate needed, and give yellow copy to customer.

    5. 

    Scoop minimum, use a work order to document number of items, get initials and signature on work order, put estimate on work order, and give yellow copy to customer.

    Question #37: True or False?

    When scooping a computer, you want to scoop as much as possible so that we can make sure  we can do the job. This includes keyboard, mouse, power cable, and even the monitor and printer if possible.

    Answer:
  • True
  • False
  • Question #38: Multiple Choice

    Where do we take the E-Waste to drop it off for e-ycle

    Answer:
    1. 

    Fry's Electronics

    2. 

    Armor Mini Storage

    3. 

    Local Dump E-Waste Removal Site

    4. 

    It gets picked up by E-Waste Company

    5. 

    Put it out on the corner with a "Free" sign


    Intermediate

    1 Intermediate Level Question

    Question #39: Multiple Choice

    Which of the following statement is most true?

    Answer:
    1. 

    Although we prefer simplicity over complexity, we do recommend separating a user's data from the OS. Preferrably using two drives, but two partitions on one is acceptable.

    2. 

    We prefer simplicity so keep data and OS on drive C ALWAYS! It's just too difficult to move My Documents, etc.

    3. 

    Separating data from the OS is ONLY recommended if you have two drives (a drive dedicated to data).


    Advanced

    1 Advanced Level Question

    Question #40: Multiple Choice

    If the drive Exchange Server is on is full, and you have large log files in the MDBData folder, to immediately free space you...

    Answer:
    1. 

    complete an Exchange backup which commits the .LOG transaction files to the .EDB database.

    2. 

    delete the .LOG files to free space, then move the MDBData folder.

    3. 

    delete files because a backup will not work until 15% drive space is free.

    4. 

    uninstall programs and delete data until enough space is free.

    Go ahead!   Use Us! Call: 916-726-5675  Or visit our new sales site: 
    www.prestwood.com


    ©1995-2020 Prestwood IT Solutions.   [Security & Privacy]